Categories
food

Het beste ontbijt in het hele land

Restaurants Dordrecht aan het water | 170

Ontbijt

Meestal wordt gezegd dat u het beste ontbijt van het hele land heeft. Nou, wat zou het beste ontbijt in het hele land zijn? U raadt het al, mevrouw… Er wordt gezegd dat de organisatoren van deze feesten in 1863 het moeilijk hadden om te beslissen wat het eten van de dag moest zijn. De organisatoren van de feesten besloten tot een klassevoller gerecht, een gerecht bereid uit witte rijst met geroosterde pinda’s, kokosnoot, gedroogde mango, en uien. Dit gerecht is vandaag de dag zo populair dat naast deze rijst ook vaak vers maïsmeel als basis wordt gebruikt.

Eetdag

Het ritueel van de eetdag begint rond het middaguur wanneer het deksel van de creoolse keuken wordt geschud. Een feestmaal van zwarte bonen, kool, yams en stoofpot wordt ook gehouden ter ere van de zon en al haar kwaliteiten. De maaltijd wordt bereid in de open haard, op een bakplaat of in een vijzel, een kookpot of misschien in een gietijzeren braadpan. Eventuele favoriete specerijen en kruiden worden tijdens het kookproces van deze maaltijd toegevoegd.

Lunch

De lunch is de hoofdmaaltijd van de dag en wordt ook wel het lunchfeest genoemd. Dit is ook de maaltijd die het vaakst in het veld wordt gegeten, de maaltijd die wordt bereid van vet vlees dat langzaam wordt gekookt in een hout- of kolengestookt fornuis. De meest populaire vleessoorten zijn varkensvlees, kip en vis.

Het hoofdgerecht van de lunch wordt ook wel de fare genoemd. Dit wordt gevolgd door de dranken die rond de bomen worden gedronken, de zogenaamde moorsquails of alkada’s. Er wordt ook wijn gedronken rond de tafels van de versterkte ruimte, een traditie die nog van oudsher bestaat.

Het avondmaal

Het dinerritueel omvat het veranderen van de volgorde van de voedselbereiding. Dit wordt gedaan in het belang van de velen. Zo wordt bijvoorbeeld de varkenskop niet overdag gegeten, maar rondgedragen in de vestingwerken van de middeleeuwen. Waar het ritueel van de avondosis het samenkomen rond de haard van het huis.

Nu, om samen te vatten, of u nu van plan bent op dieet te gaan, of gewoon van een gezonde maaltijd te genieten, zorg ervoor dat u deze factoren volgt. U zult de beste resultaten krijgen als u van ganser harte meewerkt in de keuken en trots bent op het resultaat. De ziel van elke goede kok is immers te werken met wat vers is en te kiezen wat het beste is voor u en uw gezin, niet een of ander armoedig hapje op het menu van het restaurant.