Categories
Default

Hoe maak je bananenchips

bananen chips

Als kind kreeg je van nature geen bananenschil of hoe dan ook genoemd. Bijna iedereen die een eetstips blog heeft over de aardappel is er van overtuigd dat deze onmisbare voeding niet eetbaar is zonder de smaak te verpesten met slechte smaak. Ik ben daar helemaal niet zo zeker van. In mijn ogen zijn ze superlekker en anders kan je er vrijwel elke groentebodem in brengen. En, ja… ik kom er nu toch aan 🙂 Deze knapperige snack gaat direct naar je maag! Als je nog nooit van bananenchips gehoord hebt, dan betekent dit dat alleen veel groenteboeren van dit product houden. Omdat ze zo moeilijk te maken zijn voor de consument. Maar laten we eerlijk zijn, jongere generaties genieten meestal veel meer van snacks waarb Rather dan de rest 🙂 Nou ja, op dinsdagavond hoefde ik morgenochtend niet veel u

Wat zijn bananenchips?

Bananenchips worden gemaakt van stukjes banaan die gedroogd worden. De bananenchips worden dan gewoonlijk gebakken in plantaardige olie. Bananenchips zijn heel anders dan bananenbrood omdat ze gemaakt worden van gedehydrateerde bananenstukjes. Bananenbrood is veel zoeter en zachter omdat de banaan niet gedehydrateerd is. De bananenchips worden gemaakt door de stukken banaan te drogen. Bij het dehydrateren van banaan haal je het vocht uit de banaan. De bananenchips worden dan erg broos en droog. De bananenchips zijn populair in snacks vanwege hun knapperigheid en subtiele zoetheid. Bananenchips worden meestal geassocieerd met Amerikaanse snacks, maar ze zijn populair over de hele wereld. Bananenchips zijn bijvoorbeeld erg populair in het Verenigd Koninkrijk. De bananenchips zijn ook populair op de Filippijnen, waar ze balut worden genoemd.

Hoe maak je bananenchips of crackers?

Bananenchips worden gemaakt van stukjes banaan die gedroogd worden. De stukjes banaan worden dan gewoonlijk gebakken in plantaardige olie. Bananenchips zijn totaal verschillend van bananenbrood omdat ze gemaakt worden van gedehydrateerde bananenstukjes. Bananenbrood is veel zoeter en zachter omdat de banaan niet gedehydrateerd is. De gedehydrateerde bananenstukjes worden geweekt in een zoetstof zoals invertsuiker of suikersiroop. De bananenstukjes worden vervolgens in de voedseldroger gedaan. De bananenchips worden dan afgekoeld en in zakken gedaan. Ze worden niet echt in een vriezer bewaard, maar in een ruimte die tussen 32 en 50 graden Celsius is. Je hoeft de bananenchips dus alleen maar uit de zak te halen en op een papieren of plastic bord te leggen. Laat ze ongeveer 5 minuten drogen en je hebt knapperige chips. Ze zijn niet knapperig zoals aardappelchips, maar wel veel knapperiger dan de gedroogde bananen.

Bananenchips recept – stap voor stap

  • Neem drie rijpe maar niet overrijpe bananen
  • Leg ze een nacht in de vriezer
  • Laat de bananen uitlekken en doe ze in een keukenmachine.
  • Voeg twee eetlepels kokossuiker (bruine suiker) toe
  • Verwerken tot een gladde massa.
  • Spreid ze uit op een met perkamentpapier beklede bakplaat en laat ze drogen in de kamer tussen 32 en 50 graden Celsius
  • Breek ze met een hamer
  • Breek ze in stukken en laat ze verder drogen

Conclusie

Als je dit bericht leest, dan heb je waarschijnlijk de hype en interesse in bananenchips gezien. Nou, het is geen wonder waarom! Deze knapperige snacks zijn heerlijk en zoet genoeg om je zoetekauw te bevredigen en tegelijkertijd gezond te zijn. Ze zijn perfect als je trek hebt in iets knapperigs, maar junkfood of andere ongezonde snacks wilt vermijden. Ze zijn ook perfect als ontbijt, dessert of op elk moment van de dag. Ze zijn ook geweldig voor snack-time feesten, tailgating, en andere bijeenkomsten met vrienden. Bananenchips zijn een onderschatte snack, en ze verdienen meer aandacht dan ze krijgen. Het is een gezonde en lekkere snack die geschikt is voor elke gelegenheid, en ze zijn ook heel goedkoop om te maken.